Melkevariasjoner i Japan

Jeg har et bittert minne om norsk melk.

To dager etter at jeg flyttet til Norge, kjøpte jeg en pakke melk på KIWI.

Jeg var virkelig spent på å prøve norsk melk, så jeg helte melken i et glass.

Deretter ……

 

DET VAR ROTTET!!!!!!!!

 

Jeg ble så skuffet… ..

Jeg sjekket utløpsdatoen før jeg kjøpte den. Så hvorfor …?

 

Etter den opplevelsen kjøpte jeg ikke melk på to måneder.

 

En dag fortalte jeg den opplevelsen til en av mine norske venner.

Han spurte meg

“Hvilken farge var melkepakken?”

 

Jeg svarer

“Hmm …… jeg tror det var lyseblått.”

 

Så lo han!!!

Sannheten er at jeg kjøpte dyrket melk.

Credit: TINE

 

Mai
Mai
Beklager KIWI. Jeg tvilte på deg!

 

Jeg vil forklare om japansk melk slik at du ikke får lignende opplevelser i Japan.

(Selv om det er morsomt å få noe du ikke forventer)

 

 

6 typer av melker i Japan

 

A. Rå melk 100 %

 

1. Melk

「種類別」 牛乳

Dette er en sterilisert rå melk.

 

Credit:Jミルク

 

 

Det kalles også ujustert melk. (成分無調整)

Se etter denne kanji i pakken.

 

Credit: セブンプレミアム向上委員会

 

Hvordan velge jeg melk?

Hver melkepakke viser to forskjellige prosenter. Prosentandelen over viser prosentandelen solid-not-fat (SNF). Prosenten nedenfor viser prosentandelen melkefett. Vanligvis, jo høyere forhold, jo rikere er smaken.

 

Credit: Jミルク

 

Temperaturen som vises på hver melkepakke betyr tiden og temperaturen som melken steriliseres til.

Jo lavere steriliseringstemperatur, jo nærmere den er den originale smaken av rå melk.

 

Credit:Jミルク

 

 

2. Ingrediensjusteringsmelk

「種類別」 成分調整牛乳

Ingrediensene blir justert fra rå melk ved å fjerne litt vann, melkefett og mineraler.

 

Credit:牛乳だいすき!

 

Credit:牛乳だいすき!

 

 

3. Melke med lite fett

「種類別」低脂肪牛乳

Sentrifugering fjerner en del av melkefettet fra rå melk for å gjøre melkefettinnholdet mellom 0,5% og 1,5%.

 

Credit:牛乳だいすき!

 

Credit:牛乳だいすき!

 

Credit:牛乳だいすき!

 

 

Credit:価格.comマガジン

 

 

Mai
Mai

Hver melk med lite fett har en annen solid-not-fat (SNF) og fettprosent.

Du kan sjekke etiketten på melkepakningen og velge den beste.

 

4. Fettfri melk

「種類別」無脂肪牛乳

Det meste melkefettinnholdet fjernes fra rå melk, og melkefettinnholdet er under 0,5%.

 

Credit:牛乳だいすき!

 

Credit:小岩井乳業株式会社

 

 

 

B. Bearbeidet melk og melkedrikker

 

5.Bearbeidet melk

Rå melk pluss meieriprodukter som skummet melk, skummet melkepulver, konsentrert melk, fløte og smør.

 

Credit:よつ葉

 

Denne melken ser ut som melk med lite fett, men faktisk er den bearbeidet melk.

「種類別」加工乳 betyr bearbeidet.

Så når du velger melk, anbefaler jeg deg å ta hensyn til kanji.

(Råvaren til denne melken er

Rå melk (mindre enn 50%), skummet melkepulver, melk)

 

Credit:よつ葉

 

Denne er melk med lite fett. (「種類別」低脂肪牛乳)

 

 

6. Melkedrikker

En drink laget ved å tilsette ikke-meieriprodukter som mineraler, vitaminer, kaffe og fruktjuice til rå melk og meieriprodukter.

 

Credit: 株式会社 明治

 

 

Credit:雪印メグミルク

 

 

 

 

Disse seks er melketypene I Japan.

Verken kefir eller kulturmelk er vanlig i japanske supermarkeder.

 

 

Vent litt??

Er det ingen laktosefri melk?

 

Det er ingen laktosefri melk i Japan.

Men det er to produkter som har mindre enn 20 prosent laktose.

 

Credit:Dairy

 

Men dette produktet er bare tilgjengelig på nettbutikken.

Så produktet nedenfor er det eneste alternativet i supermarkedet praktisk talt. (Men ikke vanlig)

 

Credit:雪印メグミルク

 

 

 

 

 

Mai
Mai

Du kan prøve forskjellige melk når du besøker Japan.

Jeg hadde en tendens til å kjøpe melk i henhold til pakkeutformingen …

Men nå har jeg lutet meg hva jeg skal sjekke når jeg kjøper melk!

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です